Πολυκατοικία στο Μαρούσι

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Πολυκατοικία στο Μαρούσι.

Το οικόπεδο είναι αδόμητο και βρίσκεται στο Μαρούσι, όπισθεν του μεγάρου ΟΤΕ. Έχει πρόσωπο επί της ασφταλτοστρωμένης οδού Διονύσου και επί της διανοιγμένης οδού Αττάλου. Η οδός Αττάλου προβλέπεται να γίνει πεζόδρομος βάσει του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και της πράξης εφαρμογής.

Το εμβαδόν του οικοπέδου ειναι 576 τ.μ. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Με βάση τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης μπορούν να κατασκευαστούν έως 445 τ.μ. κλειστών χώρων. Σε αυτούς τους χώρους προστίθενται κοινόχρηστοι χώροι κλιμακοστασίων και εισόδου έως 140 τ.μ.. Λοιποί χώροι όπως ημιυπαίθριοι χώροι και πιλοτή μπορούν επίσης να κατασκευαστούν. Ο υπόγειος χώρος μπορεί να εκτείνεται εκτός περιγράμματος του κτηρίου, από 50% – 80% του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικά οικοπέδου

Ο προσανατολισμός του οικοπέδου είναι Νότιος – νοτιοανατολικός και είναι ουσιαστικά γωνιακό. Αυτό έχει σαν θετικό πλεονέκτημα ότι οι χώροι του κτηρίου που θα ανεγερθεί θα έχουν άμεσο ηλιακό φως και κανένα εμπόδιο σκιασμού.

Επίσης, τα όμορα οικόπεδα είναι αδόμητα. Αυτό αποτελεί ένα άλλο θετικό πλεονέκτημα. Εφόσον το κτήριο που θα ανεγερθεί δεν ακουμπά στα πλάγια όρια, τότε ούτε τα γειτονικά κτήρια αν και όποτε κτιστούν, δεν θα ακουμπούν στα πλάγια όρια. Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώροι του κτηρίου θα έχουν επαρκές διαμπερή φυσικό αερισμό.

Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι στο ακίνητο μπορεί να ανεργεθεί οικοδομή με πολύ καλές συνθήκες φυσικού φωτισμού και αερισμού. Αυτό έχει σαν άμεση προέκταση την πιο αποδοτική λειτουργία του κτηρίου προς ανέγερση, από άποψη παθητικού δροσισμού και θέρμανσης.

Η περιοχή του ακινήτου έχει χαμηλή στάθμη θορύβου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν κοντά δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας οχημάτων, ούτε φωτεινοί σηματοδότες, στοιχεία που προκαλούν άμεσα και έμμεσα, θόρυβο.

Η χρήση του οικοπέδου ορίζεται ως: αμιγής κατοικία.

Δείτε έργα μονοκατοικιών: εδώ.