μηχανικός

Κατοικία στη Ραφήνα

Κατοικία στη Ραφήνα. Περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι. Διώροφη κατοικία με πατάρι και υπόγειο. Χτίζεται σε διαμπερές οικόπεδο. Το κτήριο αποτελείται από δύο ξεκάθαρους όγκους οι οποίοι ενώνονται με το κλιμακόστασιο που προεξέχει. Ο άνω όγκος έχει ανοιχτή απόχρωση και προεξέχει του κάτω ώστε να δίνεται έμφαση στη διαφοροποίηση.

Κατοικία στην Μύκονο 2

Μονοκατοικία στις Κυκλάδες. Πέτρινοι και λευκοί όγκου συνθέτουν την αρχιτεκτονική επίλυση. Το ξύλο στο φυσικό του χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί στις πέργκολες και τις κουπαστές. Τα κουφώματα είναι στο γκρίζο χρώμα.

Εμβαδόν 115 μ².

Χρόνος μελέτης 2009.

Μυκονος

Κατοικια – Μυκονος

Μυκονος

Η Μυκονος είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Εκεί υπήρξε η ευκαιρία να επανασχεδιαστεί ένα υφιστάμενο κτήριο κατοικίας το οποίο ήταν στη φάση του σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος.

Προτεραιότητα ήταν κατ’ αρχήν να καλυφθεί με διαφορετικό τρόπο η εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού. Στη συνέχεια η μελέτη επικεντρώνεται στο σχεδιασμό των εξωτερικών όψεων καθώς και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό είναι η κολυμβητική δεξαμενή, η πέργκολα στη παραδοσιακή της μορφή, τα χτιστά καθιστικά και οι αναλημματικοί τοίχοι από φυσική λιθοδομή από τοπική λαξευτή πέτρα. Όλα αυτά τα στοιχεία διατάσσονται σε ένα επίπεδο, ενώ στη προέκταση αυτού αφήνεται ελεύθερη η βλάστηση χωρίς τεχνητές παρεμβάσεις.

Εμβαδόν 260 μ².

Χρόνος μελέτης 2008.